Löpande nyheter

Nyheter

Nu är vi officiellt i hamn! ✅

Årets hyresförhandlingar har varit speciella med hänsyn till de högst ovanliga förutsättningarna som alltjämt råder. Ovanliga och i vissa delar mer komplicerade dialoger men vi har likväl i samverkan med Hyresgästföreningen bidragit till bra överenskommelser för nästan 15 000 lägenheter i Västsverige.

Vi och våra uppdragsgivare är glada över att ha nått en uppgörelse och vår strävan mot bättre fastigheter med rätt hyror fortgår.

Tveka inte på att höra av dig om du är intresserad av ett förtydligande av resultatet.

Trevlig helg! ☀

#hyresförhandlingar #fastighetskonsulter #fastighetsutveckling #ombyggnadsprocesser #fastigheter #hyresrätt 🏢🏠

12 000 lägenheter i förhandling!

Vi förhandlar nu ca 12 000 lägenheter. Dels utför vi årsförhandlingar, direktförhandlingar med hyresgäster, hyresbedömningar och förhandlingar vid såväl nyproduktion som ombyggnader samt bruksvärderingar av befintliga lägenheter.

Vi är stolta och glada över att få företräda nya och gamla kunder.

Hyresförhandlingarna för 2020 klara!

Nu är vi klara med hyresförhandlingarna i alla orter som vi förhandlar.

Vi har haft olika införandedatum på olika orter och sist ut var Göteborg till 1 juli med en differentierad höjning mellan 0,8 – 1,9 procent.

Förhandlingarna har i viss mån påverkats av coronapandemin, framförallt under senvåren, men vi är ändå glada att vi lyckades bli klara i god tid.

Student på praktik hos oss!

Vi vill presentera Camilla Duesgård en av studenterna på Newton som gjort sin praktik hos oss hösten 2019 och extrajobbat därefter.

Ett av våra uppdrag är att utbilda blivande fastighetsförvaltare på Newton inom hyresrättens område.

 

Vi har flyttat till nya lokaler!

Nu har vi kommit iordning i våra nya lokaler på Ekonomivägen 4 i Sisjön!

Vill du träffa oss för att diskutera hyresförhandling, ombyggnader eller har andra frågor som rör fastigheter är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

Årets förhandling är nu klar

3 000 hushåll hos ett antal privata fastighetsägare i Göteborg slipper sväva i ovisshet om sin hyra. I dagarna har en överenskommelse slutits mellan RCB Fastighetsutveckling och Hyresgästföreningen som innebär att hyrorna höjs med 2,3‑2,9 procent från och med den 1 januari 2019 till och med den 30 juni 2020.

 

Efter flera månaders förhandling är vi glada att vi till slut kunde hitta en konstruktiv lösning.

I årets förhandling lämnade vi de invanda spåren och hittade nya framkomliga vägar, vilket känns väldigt bra. Nu ser vi framåt och fortsätter att utveckla hyresförhandlingssystemet.

 

Är du intresserad av att höra mer så kontakta oss!

Ivar Kjellberg Fastighets AB startar upp Stamrenoveringen på Nordostpassagen 2-6

Första informationsmötet hölls i slutet av augusti 2017, samråd med hyresgästerna, lägenheternas utrustning, förhandling om nya hyror, planering av genomförandet både byggtekniskt och för hyresgästernas bästa. Vi är glada och stolta över att få arbeta med detta och andra projekt där långsiktighet, hållbarhet och kvalitet står i fokus.

God jul och gott nytt år!

Vi vill tacka er för året som gått och önska er det bästa under år 2019. 2018 har varit ett fantastiskt år för oss på RCB Fastighetsutveckling och det har vi våra kunder och samarbetspartner att tacka för. Vi är säkra på att tillsammans med er kommer 2019 att bli ett ännu bättre år. Istället för julklappar har vi valt att lämna en gåva till Stadsmissionen i Göteborg.

 

Vi ser framemot 2019 och önskar er alla en trevlig julledighet!

 

Juliga hälsningar

RCB Fastighetsutveckling

Jenny, Agneta, Peter och Naomi

Här pågår stamrenoveringen för fullt i Våmmedal!

En daglägenhet i Våmmedal
En daglägenhet i Våmmedal

I projektet har ett fåtal hyresgäster evakuerats och för de som bor kvar har vi ställt i ordning några daglägenheter så kvarboende hyresgäster har möjlighet att komma ifrån en stund.

Nu utökar vi och blir fler

Naomi Lopes som studerar till fastighetsförvaltare på Newton kommer arbeta hos oss samtidigt som hon kommer göra sitt examensarbete hos oss under hösten. Varmt välkommen Naomi!